Kamp mot Försäkringskassan

Ljuset i tunneln

Allt om Corona Viruset!

Klicka på fliken Mer, sen Corona och virus.

Handla till någon i risk-gruppen, bli en Hjälte.

Godhjälp.se


Röda korsets stödtelefon är öppen mån-fre kl 12-16.
Där får du prata med personer som har förståelse för den nya, tuffa vardagen. Ring 0771-900 800 rodakorset.se


Trött på att leva?

MIND hjälper dig!

Covid-19 – när ska jag söka vård?

De flesta som smittas av covid-19 blir inte allvarlig sjuka. Det är först om din situation blir värre under den tid du sitter i hemkarantän med så kallad egenvård som du ska ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning. Om du har mycket svårt att andas, ring direkt till 112. Källa: DN

Kamp mot Försäkringskassan


Försäkringskassan är ett Statligt verk som många har problem med i samhället. Många är beroende av den ersättning man får, och att pengarna finns på kontot på rätt dag. Man får i regel alltid ta en eller flera diskussioner med dem.

De verkar ha satt i system att förhala och krångla till ärenden, allt för att betala ut sent och ge låg ersättning. Det lönar sig att ta striden med dem om man orkar.


Dålig ekonomi beror många gånger på sjukdom, handikapp eller annan funktionsnedsättning. Försäkringskassan ska enligt Svensk lag hjälpa den drabbade med ekonomisk hjälp upp till 80% av lönen om man har ett arbete, upp till en viss gräns. Många som råkar ut för sjukdom kanske möter problemen med Försäkringskassan för första gången, och blir förbannade för att det inte fungerar. Om man har råd, bör man skaffa en extra sjukförsäkring eller så kan man få den genom fackavgiften. Har man höga kostnader är inte ersättningen från försäkringskassan särskilt hög, så en extra försäkring är bra att ha.


Här vill vi ge tips och råd om hur man kan ta striden med Försäkringskassan.


Facebooksgrupper:

Försäkringskassans omänskliga/regelvidriga behandling.

Protestera mot försäkringskassans behandling av sjuka människor.

Psykisk ohälsa 40+

Ryggföreningen

Kjell Samuelsson - Om konsten att ansöka om sjukpenning.This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Acceptera