Corona och Virus

Ljuset i tunneln

Allt om Corona Viruset!

Klicka på fliken Mer, sen Corona och virus.

Corona och Virus

Corona är ett samlingsnamn för ett stort antal olika virus i coronafamiljen. De allra flesta finns enbart hos djur men sju av dem kan smittas mellan djur och människor. Fyra av dem orsakar bara vanliga förkylningar men tre av dem tillhör Sars-corona och mers-coronavirus och orsakar allvarligare luftvägssjukdom. I slutet av 2019 upptäcktes en ny variant av viruset i Kina som har fått namnet covid-19. Covid-19 är en variant av sars och namnet står för coronavirus disease 2019. Källa: Folkhälsomyndigheten

Grafiken visar om du har Corona. Källa: Aftonbladet.

Frågor och svar från Folkhälsomyndigheten.

5 Saker du bör veta om Corona Viruset. Källa:

Illustrerad Vetenskap

Försäkringskassan: 

Coronaviruset - Det här gäller.

1177 Vårdguiden:

Om Corona - Stockholm

Coronavirus:

Internetmedicin.se

Är detta sanningen om Corona Viruset? Humanismkunskap.org

Se hur det började i Kina: 

Källa: Four Corners

Så smittsamt är Corona Viruset i Lägenhetshus: Hem & Hyra

När ska jag stanna hemma?

Källa: Röda Korset


När ska jag stanna hemma?

Den som känner sig sjuk med symptom som snuva, hosta eller feber ska stanna hemma från jobb, skola och begränsa sociala kontakter där smitta riskerar att överföras. Stanna hemma även om du bara upplever milda symptom. Det är viktigt för att minska risken att andra smittas. Vi behöver hjälps åt att skydda riskgrupper i samhället. Till riskgrupper hör äldre personer samt de som har andra bakomliggande sjukdomar (till exempel hjärt- kärlsjukdom, lungsjukdom, cancer och diabetes).

Behöver du sjukvårdsrådgivning bör du kontakta 1177 Vårdguiden. Läs mer om hur och när du bör kontakta vården hos 1177 Vårdguiden.

Alternativ vård för virussjukdomar:

Hemgjord, naturlig antibiotika med honung & gurkmeja

Kombinationen av honung och gurkmeja är gammal och har antibiotiska såväl som antivirala egenskaper som hjälper till att förbättra kroppens naturliga immunsvar.

Så länge de är 100% ekologiska kan båda användas för att bekämpa symptomen som orsakas av virus, bakterier och andra patogener som kan göra dig sjuk.

Källa: Stegforhalsa.se


7 naturliga alternativ till antibiotika:

Allt om Hälsa


C-vitamin ska testas mot coronavirus

Kurera.se

Inga Pandamier om alla på Jorden var vegetarianer.

Källa: Aftonbladet


12 råd för att förebygga Coronavirus

Källa: Alma Nova

 


Hur smittar Corona Viruset? Källa Doktor.se


Hur smittar viruset?

Virus som tillhör familjen coronavirus brukar spridas mellan människor genom så kallad droppsmitta. Det betyder att det smittar av små droppar från hosta och nysningar. Det kan också smitta genom kontakt mellan människor. Det finns nu bevis för nya coronaviruset sprids på samma sätt.


Enligt Folkhälsomyndigheten är inkubationstiden, det vill säga tiden från det att man har blivit smittad till dess att sjukdomen bryter ut,  någonstans mellan 2-14 dagar. De flesta insjuknar efter cirka fem dagar.

Vad är vanliga symtom på coronaviruset?

Tecken på smitta av coronavirus är symtom som:

  • torrhosta
  • feber
  • andningsbesvär
  • ont i halsen
  • huvudvärk
  • muskel- och ledvärk

Många undrar över vad som är tidiga symtom av coronaviruset (sjukdomen covid-19) men det är svårt att svara generellt på. De symtom som framförallt rapporterats är feber och torrhosta. De allra flesta tycks bli lindrigt sjuka och behöver inte sjukhusvård. Vissa har drabbats av allvarligare symtom och behövt vård på sjukhus.

Corona Facebookgrupp: Hjälp till med inköp och annat till riskgrupper. Du som behöver hjälp och du som kan hjälpa - Rikstäckande.

Kolloidalt silver, enligt många en mirakelkur mot virussjukdomar:

Wikipedia Bra eller dåligt?

Livsmedelsverket.

Kan silver ha antimikrobiell effekt?

Ja, silver i form av joner/salt har antimikrobiell effekt.


Facebookgrupp: Kolloidalt Silver 2.0

Facebookgrupp: Kolloidalt Silver

VOF.Se:

Silver är en tungmetall som är mycket giftigt för vattendjur, vilket är ett problem via avloppsutsläpp av silver. Det är också giftigt för andra organismer i högre doser. I motsats till vad som hävdats är silver inte ett ämne som kroppen behöver. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Acceptera